Zdrowa kuchnia smaczna pożywna i tania

Kto z nas nie lubi dobrego jedzenia? Smacznego, pożywnego, apetycznie wyglądającego i na dodatek nie kosztującego zbyt wiele. O takim jedzeniu każdy z pewnością marzy. I może ono takie być przy odrobinie wysiłku z naszej strony i przy zmianie pewnych negatywnych nawyków żywieniowych. Przede wszystkim dobra kuchnia to nie znaczy nadmiernie obfita, tłusta i jak sądzi zapewne większość ludzi mięsna. Nadużywanie mięsa to chyba nasza narodowa tradycja, której często trudno się pozbyć. Poza tym w procesie trawienia pozostawia ono wiele toksycznych składników. Wiadomo, że to nie ilość zjadanych pokarmów, ale ich jakość, różnorodność i rozłożenie w czasie decyduje o naszym zdrowiu. Ciągle nie doceniamy – bardzo zdrowych i stanowiących nieocenione źródło witamin, składników mineralnych, białka i składników energetycznych – warzyw, owoców, ziaren zbóż i orzechów. Ważna jest też częstotliwość spożywanych posiłków. Dzieci i młodzież powinni jeść 5 razy dziennie, ale dorośli już tylko 3 razy. Kolorowe, urozmaicone, ładnie podane i spożyte w miłej atmosferze posiłki to samo zdrowie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone