WYBRANE PRZEPISY PRZYRZĄDZANIA POTRAW Z WARZYW

SURÓWKA Z BROKUŁOW ŁUB KALAFIORÓW. 31—10 dar brokułów, 1 pęczek młodej cebuli ze szczypiorkiem, klika śli­wek i półslodkiej marynaty, 4 lyikl posiekanej zielonej pie­truszki z bazylią, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka oliwy, sok  cytryny, sól, pieprz, cukier. Brokuły lub kalafiory umyć. Z kalafiorów odkrajać twarde, zdrewniałe liście i twardą część głąba, podzie­lić na różyczki. Pokroić w poprzek w niewielkie ka­wałki. Cebulę umyć, oczyścić, drobno posiekać. Roz­drobnione warzywa wymieszać z oliwą i śmietaną, do­dać drobno pokrojone śliwki i posiekane zielone listki pietruszki i bazylii. Wymieszać. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone