SURÓWKA Z PORÓW Z PAPRYKĄ

SURÓWKA Z PORÓW Z PAPRYKĄ. 30 dag porów, 4 strąki papryki, 1 jabłko, 2—3 marynowane śliwki, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 1/4 szklanki oleju sojowego, sok z cytryny, sól, pieprz. Olej utrzeć z dodatkiem soku z cytryny. Przyprawie do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną pie­truszką. Pory umyć bardzo dokładnie, aby pomiędzy liśćmi nie pozostały resztki ziemi. Umyte pory osączyć i pokrajać w słomkę, wymieszać z sosem. Paprykę i jabłko umyć. Paprykę oczyścić z nasion, opłukać, pokrajać w makaronik i dodać do porów. Jabłko obrać, utrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z su­rówką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać nieco cukru. Przygotowaną surówkę wyłożyć na salaterkę, ozdobić ćwiartkami marynowanych śliwek.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone