SURÓWKA Z POMIDORÓW

SURÓWKA Z POMIDORÓW. 1/2 kg pomidorów, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,1 cebula, 3 łyżki oleju sojowego, 2 łyżki śmietany, sok z 1/2 cytryny, sól, cukier i pieprz do smaku.Utrzeć w miseczce olej z dodatkiem śmietany i soku z cytryny. Gęsty, puszysty sos wymieszać z posiekaną zieleniną i przyprawić do smaku solą, cukrem i pie­przem. Pieprz można z powodzeniem zastąpić czerwo­ną sproszkowaną papryką. Można również dodać odro­binę czosnku, który nadaje zaprawie nieco odmienny smak. Cebulę obrać, opłukać, drobno usiekać, dodać do sosu. Pomidory umyć, ułożyć na sicie, polać wrząt­kiem, spłukać zimną wodą, obrać ze skórek i pokrajać w plasterki. Ułożyć na półmisku i polać przygotowa­nym sosem. Podawać do wszelkich posiłków

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone