SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY, SURÓWKA Z MARCHWI

SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY. 30 dag kwaszonej kapusty, 10 dag cebuli, 1 jabłko, 3 łyżki oliwy lub oleju sojowego, pieprz i cukier do smaku.Kwaszoną kapustę posiekać, wymieszać z oliwą. Obraną cebulę i jabłko umyć i drobno posiekać lub utrzeć na tarce, wymieszać z kapustą. Przyprawić do smaku cukrem i pieprzem. Zamiast oliwy można wy­korzystać śmietanę.SURÓWKA Z MARCHWI 30 dag marchwi, 15 dag jabłek,3 łyżki gęstej śmietany, koncentrat róży lub zakwas z bu- faków, sól i cukier do smaku.Marchew dokładnie umyć, najlepiej wyszorować szczotką, opłukać, oskrobać (bardzo młodej marchwi można nie skrobać, pamiętając jedynie o skrupulatnym jej umyciu), opłukać, rozdrobnić w robocie lub utrzeć na tarce, wymieszać z jabłkami przygotowanymi w ten -sam sposób i ze śmietaną, przyprawić do smaku kwa­sem, solą i cukrem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone