SURÓWKA Z JARMUŻU, SURÓWKA Z KALAREPY I OGÓRKA

SURÓWKA Z JARMUŻU. 40 dag liści jarmużu, 4 ząbki czosnku, 3/4 szklanki sosu majonezowego, sok z cytryny,1 jabłko, sól, cukier, pieprz.Surówkę z jarmużu przygotowuje się w zimie. Liście jarmużu umyć, wykrajać twarde części. Jarmuż po­krajać w jak najdrobniejszy makaronik, wymieszać z sosem. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce warzyw­nej z dużymi otworami. W trakcie ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Wymieszać z jarmużem. Surówkę przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem, wyłożyć na salaterkę. Ozdobić talarkami marchewki lub cząstkami jaja ugotowanego na twardo.SURÓWKA Z KALAREPY I OGÓRKA. 2 kalarepy, 1 świe­ży ogórek, koper zielony, 1/2 szklanki śmietany, sól, koncentrat z róży, cukier, pieprz.Kalarepę i ogórek umyć, obrać, pokrajać w drobne słupki lub utrzeć na tarce. Zielony koper umyć, drobno pokrajać i wymieszać z kalarepą. Dodać śmietanę, wy­mieszać. Przyprawić do smaku koncentratem, solą, cu­krem i pieprzem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone