SURÓWKA Z JABŁEK JAKO DODATEK DO POTRAW

SURÓWKA Z JABŁEK JAKO DODATEK DO POTRAW. Składniki i przygotowanie: 1/2 kg kwaśnych jabłek, 10 dag selera, 4 łyżki posiekanej cielonej pietruszki, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz i cukier do smaku, sok z cytryny, 2 łyżki posiekanych orzechów. Jabłka umyć, obrać, utrzeć na grubej tarce lub po­krajać drobno w makaronik, w ten sam sposób przy­gotować seler, oba składniki podczas ucierania lub krajania skrapiać kwasem (kwas chroni produkt przed ciemnieniem). Wymieszać z orzechami, zieleniną, śmie­taną i przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cy­tryny i pieprzem. Przygotowaną surówkę wyłożyć na salaterkę, ozdobić czerwoną papryką lub cząstkami pomidorów.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone