SURÓWKA Z CZARNEJ RZODKWI

SURÓWKA Z CZARNEJ RZODKWI. Składniki i przygotowanie: 30 dag czarnej rzodk­wi, 20 dag jabłek, 15 dag cebuli, sok z cytryny, 4 łyżki posie­kanego szczypiorku, 1 szklanka jogurtu, 2 łyżki oleju sojo­wego, sól, pieprz, cukier. Jogurt wymieszać z olejem sojowym, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Czarną rzodkiew dokładnie umyć szorując szczotką, najlepiej pod strumieniem bieżącej wody, opłukać, obrać i utrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z sosem. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, dodać do su­rówki. Jabłko umyć, obrać, posiekać, wymieszać z su­rówką, przyprawić do smaku. Gotową surówkę wyłożyć na salaterkę i posypać szczypiorkiem. .

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone