SURÓWKA Z CYKORII LUB KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

SURÓWKA Z CYKORII LUB KAPUSTY PEKIŃSKIEJ. 3 kolby cykorii lub 2 główki kapusty pekińskiej, 2 jabłka, 5 dag rodzynków, 5 dag włoskich orzechów, 5 dag sera eracntalera, 4 łyżki oleju sloncc/nikowege lub oliwy, sok z cytryny lub nawet ocet owocowy, sól i pieprz.Rodzynki umyć, przebrać. Cykorię umyć, osączyć, każdy listek przekrajać na 2—3 części. Ser pokrajać w drobne słupki, wrzucić do salaterki wraz z cykoriąJabłka umyć, obrać, pokrajać w cienkie cząstki, wykra­wając gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Przygotowane jabłka i orzechy dodać do surówki, polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cy­tryny. Podawać jako dodatek do ryb smażonych, drobiu i mięs.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone