SAŁATKA Z RZODKIEWEK

SAŁATKA Z RZODKIEWEK. 2 pęczki rzodkiewek, 3 łyżki posiekanego cstragonu, 2 łyżki posiekanych listków mięty % lubczykiem, 15—20 dag dobrze odciśniętego sera twarogo­wego, 1 pęczek młodej cebuli, 1 szklanka jogurtu, sól i pieprz. Rzodkiewki umyć, odciąć liście, pozostawiając jedy­nie młode, środkowe listki, odciąć korzonki, opłukać, osączyć. Jogurt wymieszać w salaterce z posiekanym estragonem, miętą i lubczykiem. Rzodkiewki pokrajać w cienkie plasterki, wrzucić do sosu jogurtowego, ser twarogowy pokrajać w drobną kostkę, dodać do rzod­kiewek. Młodą cebulę oczyścić, dokładnie umyć i wraz ze szczypiorkiem drobno pokrajać. Wymieszać z sa­łatką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na salaterkę. Podawać zaraz po przyrządzeniu z do­datkiem pieczywa.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone