NALEŚNIKI Z BANANAMI

NALEŚNIKI Z BANANAMI. 10 dag mąki, 1 1/2 jaja, 3/4 izklaki mleka, 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, szczypta cukru, sól, banany, masło. Przyrządzić ciasto naleśnikowe i usmażyć. Banany umyć, obrać ze skórki, przekrajać wzdłuż na połówki. Połówki bananów owijać naleśnikami, za­wijając w rulony. Banany można wykorzystywać w całości lub przekrajane wzdłuż na połówki albo ćwiart­ki. Napełnione bananami naleśniki ułożyć na żarood­pornym półmisku, skropić masłem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać na deser z dodat­kiem słodkiej śmietanki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone