ŁAZANKI Z KAPUSTĄ- SKŁADNIKI

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ. 30 dag mąki, 3 jaja, 1 1/2 szklanki wody, mleko, sól, 1 łyżka cukru, do smażenia 2—3 dag słoniny, l kg białej kapusty, 15 dag cebuli, 10 dag smalcu, 15—20 dag sera cheddar lub innego żółtego sera, sól i pieprz do smaku, 1/2 łyżki smalcu.Mąkę przesiać, wsypać do garnka (najlepiej wyko­rzystać garnek kamienny z dziobkiem). Do mąki wlać uprzednio wybite do kubeczka jaja, mleko, sól i cukier. Wymieszać ciasto, ubijając trzepaczką lub mikserem. Do rozmieszanego ciasta dodać wodę. Rozgrzać patel­nię, posmarować nadzianym na widelec kawałkiem słoniny. Na patelnię wlewać ciasto, rozprowadzając równomiernie po całej powierzchni. Smażyć naleśniki po obu stronach. Wprawna gospodyni zręcznym ru­chem patelni potrafi przewrócić naleśnik na drugą stronę. Mniej wprawna wykorzysta ażurową łopatkę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone