KULEBIAK Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI- SKŁADNIKI

KULEBIAK Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI. 30 dag mąki, 3 dag drożdży, 10 dag masła, 1 łyżka cukru, 1—2 jaja, kilka łyżek mleka, sól, pieprz, 1/2 kg kapusty, 4 jaja ugotowane na twardo, 8 dag tłuszczu, 15—20 dag pieczarek, 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, sól i pieprz do smaku. Mąkę przesiać. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozpro­wadzić mlekiem, wlać do naczynia z mąką, dodać jaja, sól i stopione masło. Wyrobić ciasto drewnianą łyżką i pozostawić, aby lekko podrosło. Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, umyć, osączyć, drob­no poszatkować, wrzucić do rondla z wrzącą osoloną wodą, gotować kilka minut w odkrytym rondlu, na­stępnie rondel przykryć. Ugotować do miękkości. W trakcie gotowania woda powinna odparować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone