KASZKA KRAKOWSKA (lub MANNA) Z PIECZARKAMI- PRZYGOTOWANIE

Oczyścić i umyć pieczarki, następnie osuszyć (ułożone na sicie lub papierowym ręczniku), poszatkować, lekko podrumienić na oliwie, dodać masło, posolić, udusić. Uduszone pieczarki wy­mieszać z ugotowaną kaszką, dodać drobno pokrajane jaja ugotowane na twardo, surowe jajko i połowę zielonej pietruszki, sprawdzić smak, ewentualnie do- solić. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia posmaro­wanego masłem, wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec. Zapieczoną potrawę okroić nożem i wyłożyć na okrągły półmisek, posypać posiekaną zieleniną. Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem sosu śmietano­wego i sałaty.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone