ABY POTRAWY PRZYNIOSŁY POŻYTEK

Nie zawierają bowiem ani dostatecz­nych ilości odpowiedniego białka, ani tłuszczu, ani węglowodanów. Powinny one jednak wchodzić w skład każdego posiłku. Tylko w obecności warzyw lub owoców potrawy z mięs, ryb, drobiu, jaj, serów, mąki czy kaszy będą w należyty sposób przyswojone przez organizm człowieka. Aby potrawy z warzyw przyniosły konsumentowi pożytek, należy przy ich przyrządzaniu przestrzegać niżej podanych wskazówek:Część dziennej normy warzyw i owoców podawać na surowo (w postaci naturalnej lub surówek).Warzywa, owoce i ziemniaki dokładnie umyć przed obieraniem, najlepiej pod strumieniem bieżącej wody.Warzywa korzeniowe (marchew, buraki, selery, pietruszka, salsefia, skorzonera, pasternak, brukiew, rzepa, rzodkiew) i ziemniaki myć dokładnie szczotką.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone