Tag Archives: guma ksantanowa szkodliwość

Reklamowanie odpowiedniej żywności

Wiele firm spożywczych zarabia dzisiaj krocie przede wszystkim na masowym sprzedawaniu produktów, z których zasłynęły w pierwszej kolejności. Oznacza to przede wszystkim utrzymanie się w swoim segmencie i ewentualne ograniczenie inwestycji w ekspansję. Od producenta alkoholi do producenta dodatków do drinków i akcesoriów dla domorosłych barmanów droga jest bardzo krótka, ale nie zawsze wyniki finansowe bronią takiej strategii. Często więc nowe produkty żywnościowe pojawiają się na półkach w formie testu, niejednokrotnie jako wyjątkowe edycje limitowane. I tylko ogromne zainteresowanie sklepikarzy i samych klientów danym składnikiem kulinarnym czy gotowym daniem jest w stanie sprawić, by weszło ono do repertuaru producenta na dłużej. W ostatnim czasie daje się jednak zauważyć, co potwierdzają liczne sklepowe kontrole i badania, że spora część z firm wprowadzających nowe produkty z oznaczeniem bio czy eko albo light jedynie posługuje się marketingowym trickiem – skład produktu nie potwierdza bowiem takich haseł.

Cześć, mam na imię Maja i witam Cię na blogu, który poświęcony jest kuchni! Mam nadzieję, że wpisy, które publikuję Ci się spodobają 🙂